18 September 2012

dapkurangajar

Akhirnya makin jelas pendirian pemimpin Dap terhadap Agama Rasmi Persekutuan Malaysia, ISLAM.

Ketika umat Islam di seluruh dunia bangkit tunjukkan rasa terkilan yang teramat sangat dengan filem pendek bertajuk The Innocence of Muslims yang jelas menghina Nabi saw dan seluruh umat Islam rupanya Pengerusi Dap Perak dengan gaya bongkak menyatakan pendiriannya : "Buang Masa Dan Tenaga".

Apakah kerana beliau rasakan pakatan haram ini tidak mendapat apa-apa menafaat dari isu peghinaan Islam ini ? Apakah beliau hanya menunggu isu yang mampu memihak kepadanya walaupun isu itu kabur seperti kematian Benghok dan yang terbaru remaja India di Ampang yang ditembak polis baru-baru ini ? Itukah isu yang terpenting bagi pakatan haram ini ?

Atau Ngeh Koo Ham nak jaga hati pemimpin totok Kristian dalam Dap yang dilihat mendominasi parti itu era ini ? Malah boleh dikatakan Ahli Parlimen Dap majoritinya Kristian dan kiranya selain dari itu maka sampai mati tidak akan dapat jawatan dalam Dap.

Lihat di bawah ini, siapa mereka sebenarnya ;


Bodohnya Ngeh Koo Ham bila beliau langsung lupa tragedi Olimpik Munich 1972 dan 11 September 2001, berapa ramai manusia tidak berdosa akibat pertelingkahan anutan dan penghinaan serta penganiayaan antara kepercayaan ?

Nampaknya Ngeh Koo Ham cuba jadi jaguh dalam pakatan haram bila berani keluarkan kenyataan sebegitu rupa, ingin gantikan tempat Karpal, menjadi jaguh menghentak Pas yang dilihat sudah menjadi keldai mereka. 

MI ingin mengingatkan Pengerusi Dap Perak ini dengan beberapa insiden yang kita tidak minta, insiden yang mampu mengorbankan nyawa insan yang tidak berdosa akibat hina kepercayaan orang lain ;

Filem Innocence of Muslims yang di arahkan oleh pengarah filem berketurunan Israel Sam Bacile menimbulkan kemarahan umat Islam sehinggakan seorang diplomat Amerika Syarikat terbunuh dalam serangan di Libya.

Kerana itu Amerika Syarikat membalas serangan kematian Christopher Stevens yang disahkan terbunuh dalam serangan roket ke atas pejabat konsul di Benghazi,Libya semalam.

Ini bukan kali pertama Islam dihina dengan pengunaan filem.Pada tahun 2004,Theo van Gogh pengarah berusia 47 tahun dari Belanda telah mengeluarakan sebuah filem bertajuk 'Submission" yang menceritakan tentang ketidakadilan Agama Islam terhadap hak wanita dan mempersendakan secara terang-terangan kesucian Islam.

Theo van Gogh kemudiannya di tembak dan ditikam di bahagian dada oleh Mohammed Bouyeri seorang muslim campuran Belanda-Morocco berusia 26 tahun pada 2 November 2004.

Kemudiannya pada tahun 2005,sebanyak 12 karikatur Nabi Muhammad SAW dalam sebuah akhbar di Denmark telah disiarkan dan menimbulkan kemarahan Umat Islam di seluruh dunia.

Pada 27 Mac 2008,sebuah Filem pendek berjudul Fitna telah di siarkan di Internet oleh ahli parlimen Belanda Geert Wilders pada 27 Mac 2008.Geert Wilders dalam filem Fitna ini melabelkan Nabi Muhammad S.A.W sebagai ‘orang gasar dan fidofilia’ dan Wilders menyamakan Islam dengan fasisme . Al-Quran disamakan dengan buku Mein Kampf milik Adolf Hitler.

Kini filem Innocence of Muslims oleh Sam Bacile yang menelan kos sebanyak (RM15.3 juta) yang mendapat bantuan dana 100 orang dermawan Yahudi menghina Nabi Muhammad saw dan Islam. Apakah Islam bagi diri dia seperti satu cancer dan filem ini sebagai satu elemen provokatif yang menunjukkan Islam itu sememangnya berunsurkan keganasan.

MI harap Pas dan parti kepunyaan Anwar Sekeluarga menyatakan pendirian mereka. Rakyat Malaysia yang cintakan kedamaian menunggu reaksi Ulama lantikan parti menyatakan pendirian mereka juga. Islam cintakan kedamaian dan MI yakin kepercayaan lain juga sama.

yang ini tidak membuang masa dan tenaga ?


Banyak persoalan yang MI nak timbulkan di sini termasuk benarkah dakwaan ini ;

Teresa Kok Suh Sim (Chinese: 郭素沁) born 31 March 1964) became the first Chinese-Jewish woman to be elected into the Malaysian parliament. She is a graduate from University Malaya and has a degree in philosophy. She has remained unmarried, saying she wanted to be committed as a full time politician. She has always been a long critic of anti-semitism advocated by the Malaysian press. She has always advocated for Malaysia to establish diplomatic and trade ties with the State of Israel.

Apakah kerana kaitan Yahudi yang menerbitkan filem menghina Nabi saw dan ingin menjaga reputasi menjadi wakil Yahudi di Malaysia maka Nga Koo Ham cuba tunjukkan bahawa beliau mampu gertak Islam di sini ?

MI...dengar-dengar Ngeh Koo Ham ni anak saudara Ketua Komunis, Chin Peng yang banyak bunuh Melayu Islam dan sembelih mereka hidup-hidup ? Banyak juga MI tanya kali ni...


3 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

3 Komen:

 1. teresa kok yahudi? http://en.wikipedia.org/wiki/Teresa_Kok

  dia catholic lah

  BalasPadam
 2. karpal singh sah ugama sikh - jangan bodoh

  BalasPadam
 3. Cuba putar belit guna agama untuk membangkitkan perasaan benci org Melayu terhadap DAP.

  Teresa Kok agama apa pun, I don't care, asalkan dia dapat melaksanakan tugas dia dgn baik. Buat apa hendak tunjuk alim beragama Islam, walhal rasuah pun makan dgn gelojoh sekali?

  BalasPadam

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap