16 September 2012


MI tidak rasa ini gambar superimpose dan MI tak terkejut kalau Wakil Rakyat yang dipenhujung karier ini memang terkenal dengan mencari publisiti dengan 'menumpang' tokoh tertentu negara. Dalam seminggu ini Nurul Izzah terpaksa bekerja keras untuk dapat bergambar dengan Tokoh Malaysia atau Ikon Negara.

Hingar bingar penulis upahan pakatan haram bila gambar kononnya Siti Nurhaliza terhegeh nak bergambar dengan beliau, maklumlah jual nama bapak dan ibunya. MI melihat Nurul Izzah sudah hilang fokus dan betullah apa yang didengar dari sumber dalaman parti beliau bahawa Nurul Izzah hanyalah sekadar budak mentah yang tidak tahu apapun soal politik negara malah hanya menumpang nama bapanya, Anwar Ibrahim.


Kalau dulu, Nurul Izzah gunakan bakatnya yang tak seberapa bermain gitar di pentas sambil menyanyikan lagu kegemaran anak muda dengan suara yang amat sumbang, kini beliau menggunakan strategi kononnya Ikon Negara terhegeh-hegeh nak bergambar dengan beliau.

Dengan dua keping gambar ini, seluruh jentera kaldai upahan pakatan haram dipaksa melakarkan cerita dan diletakkan dientri masing-masing seawal yang mungkin agar berita ini menjadi berita paling hangat dan laris dalam medium maya.

Ada 2-3 orang penulis upahan menghubungi MI menyatakan rasa cuak kerana perangai Nurul Izzah semakin menjadi-jadi sejak lapuran penilaian prestasi beliau di kawasan Parlimen yang beliau menangi menunukkan beliau sudah ditolak secara total oleh pengundi Lembah Pantai.

Malah dalam lapuran berkenaan juga ada menyebutkan bahawa beliau hanya selamat bertanding di Permatang Pauh kononnya tempat kelahiran bapa beliau, Anwar Ibrahim. Pengundi Lembah Pantai bukan saja Melayu, malah Cina dan India juga terasa mereka ditipu dengan janji Nurul Izzah yang tak turun padang.

Lihat saja gambar di atas, dalam hari yang sama beliau berusaha bergambar dengan Ikon Negara dan memaksa gambar ini serta merta diletak di medium maya, seolah-olah beliau amat tertekan dengan lapuran yang dikeluarkan oleh Biro Risikan parti beliau. MI ada terdengar banyak kisah Nurul Izzah yang melibatkan moral beliau semasa zaman U, benarkah ?

Kalau dilihat pada gambar beliau bersama Datuk Lee Chong Wei di atas, beliau tanpa rasa malu pada suami, kedudukan yang amat rapat seperti bukan suami yang ada sebelahnya. Kalau ini gambar pemimpin UMNO atau BN bertaraf Ahli Parlimen, mesti segala macam seranah dilemparkan !

Photo: Kat mna yer pengumuman Nuar nk umum kePERDANA MENTERIan nye pgi nnt yer??? Saluran tv mna?Tempat nye dimna??? Arini 16 september kn???  SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER    ***gambar:sekadar hiasan
lihat dengan hati anda, semua kena berdiri, apa hebatnya Nurul Izzah ?

sama tak cara bapak Nurul bergambar ?

1 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

1 Komen:

  1. knp mesti anak beranak bertanding? Malaysia is not a family business. Mana2 pun ramai anak beranak, cousin, menantu, bertanding. Kalau nak anak beranak bertanding, lebih baik ada raja dan sultan yg memerintah, sah2 mmg family dia je berkuasa, itu lebih baik drp rakyat biasa satu famili berkuasa. Politik kita makin membosankan

    BalasPadam

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!