31 Disember 2012


Tersepit tahap maksima nampaknya Hj Hadi bila beliau di asak oleh seluruh alim ulama dan cendikiawan dan ilmuan agama negara ini. Amanat sesat beliau yang 20 tahun dahulu masih segar dalam ingatan semua ummat Islam di Malaysia. Beliau amat tertekan ditambah pula beliau dah mula dengar bahawa akar umbi parti Pas mula persoalkan "performance" beliau sejak jadi Presiden parti. Ahli parti mula buat perbandingan dengan Presiden yang terdahulu.

Amanah yang diberikan pada beliau semasa memimpin Kerajaan Pas Terengganu hanya bertahan sepenggal dan akhirnya tersungkur, itulah kayu pengukur tahap pentadbiran beliau dan ahli pas mula nampak beliau tak mampu memimpin waima Kerajaan Negeri sekalipun. Ahli Pas hanya berlakun semasa mencanang nama beliau sebagai PM, kononnya beliaulah yang paling layak menjadi Perdana Menteri Malaysia kiranya pakatan haram menang.

Akhirnya bila tidak mampu bertahan dengan asakan tentang amanat sesat beliau, Hj Hadi mula tunjukkan latah yang menghina CIKGU. 

Cikgu atau guru-guru sekolah yang berkorban demi memastikan setiap ibubapa yang menghantar anak kepada mereka dapat Ilmu yang bermenafaat. Dapat jadi manusia berguna dan dapat menjadi manusia yang berilmu. Hj Hadi hanya nampak Cikgu hanya sekadar mengajar murid membaca ABC sahaja.

Kenyataan beliau seolah-olah Hj Hadi tidak pernah masuk alam persekolahan bermula dari darjah 1 ketika zaman beliau. Apakah beliau terus masuk pondok atau terus ke Mesir untuk pulang sebagai ulama songsang ?

Hj Hadi dilihat tidak mampu untuk bertenang setelah diasak oleh bekas orang kuat Pas sendiri, Cikgu Non yang juga penulis buku KAFIRKAH AKU dan yang membongkarkan isu duit Tabung Memali. Cikgu Non juga dikhabarkan mengajak Hj Hadi berdebat isu Amanat Sesat itu.

"Dia cikgu sekolah rendah sahaja, mengajar A, B, C sahaja dan tak layak untuk komen amanat saya". 

Itulah yang terpacul dari mulut seorang yang dilabel sebagai ulama besar dalam Pas. Hj Hadi kini bukan mengurangkan beban diri sendiri tapi dilihat sebagai LIABILITI partinya sendiri. Beliau terpaksa bergantung harap dengan Nik Aziz dan seluruh ulama ciptaan pas yang duduk dalam dewan ulama parti, satu dewan yang penuh dengan lambakan manusia hipokrit atau munafik.

MI akan bongkarkan sedikit hari lagi bagaimana pemimpin Pas memanipulasi ustaz-ustaz atau alim ulama yang terjerat dengan sebuah perjuangan palsu Pas. 

MI akan bongkarkan bagaimana Hj Hadi dan Nik Aziz berpakat mewujudkan Dewan Ulama Pas hanya semata-mata supaya kedudukan mereka sebagai pemimpin utama parti tidak dicabar sampai mati.

MI akan bongkar berapa elaun yang diberikan kepada ahli mesyuarat atau ahli dewan ulama Pas.

MI akan bongkar dari mana duit di ambil untuk tutup mula ahli dewan ulama Pas.

Kini Hj Hadi tersepit dengan keceluparan mulut sendiri dan mula merapu memohon Rais Yatim agar lepaskan beliau untuk keluar siaran langsung demi menjawab segala yang kononnya tohmahan jahat UMNO terhadap beliau.


3 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

3 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!