Portal Berita Online Paling Hot!!!!

Latest Post

Tema Hari Merdeka 1970 - 2012

Written By Semut Pink on 31 Julai 2012 | 6:30 PTG1970: Muhibbah dan Perpaduan
1971: Masyarakat Progresif
1972: Masyarakat Adil
1973: Masyarakat Berkebudayaan Malaysia
1974: Sains dan Teknologi Alat Perpaduan
1975: Masyarakat Berdikari
1976: Ketahanan Rakyat
1977: Bersatu Maju
1978: Kebudayaan Sendi Perpaduan
1979: Bersatu Berdisiplin
1980: Berdisiplin Berbakti
1981: Berdisiplin Berharmoni
1982: Berdisiplin Giat Maju
1983: Bersama Ke Arah Kemajuan
1984: Amanah Asas Kejayaan
1985: Nasionalisme Teras Perpaduan
1986: Setia Bersatu Berusaha Maju
1987: Bersatu
1988: Bersatu
1989: Berjaya
1990: Wawasan 2020
1991: Wawasan Asas Kemajuan
1992: Bersatu Menuju Wawasan
1993: Nilai Murni Jayakan Wawasan
1994: Jatidiri Penggerak Wawasan
1995: Budaya Penentu Kecapaian
1996: Akhlak Mulia Masyarakat Jaya
1997: Negara Kita, Tanggungjawab Kita
1998: Bersatu Ke Alaf Baru
1999: keranamu: Malaysia
2000: Keranamu Malaysia
2001: Keranamu Malaysia
2002: Keranamu Malaysia
2003: Keranamu Malaysia
2004: Keranamu Malaysia
2005: Keranamu Malaysia
2006: Keranamu Malaysia
2007: Malaysiaku Gemilang
2008: Perpaduan Teras Kejayaan
2009: 1 Malaysia, Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan
2010: 1 Malaysia, Menjana Transformasi
2011: 1 Malaysia: Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera

2012: Janji ditepati.
MI ; Pihak Pembangkang akan bangkang apa saja kebaikan yang dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional

Presiden Mesir Setia Pada Yang Satu


Wanita Islam Pertama Wakili Amerika Di Olimpik 2012


Muslim women represent at the Olympics: Ibtihaj Muhammad. First Muslim woman to represent the USA at the Olympics. 

Dalam diskriminasi yang diterima oleh umat Islam di Barat, terutama pada para Muslimahnya, Ibtihaj Muhammad masih mengenakan tudung, dan tambahan pula, dia merupakan seorang warga Amerika. 

Ini adalah sesuatu yang sangat jarang kita nampak dalam arena sukan terbesar di dunia.

Nurul Izzah Wajib Di Selamatkan..Lari Ke "Tempat" Selamat


Untungnya kalau parti politik itu milik ayah kita, milik keluarga, milik kekal, kerana kita boleh minta atau tanpa diminta pun ayah kita akan pastikan kedudukan kita selamat dan terus merasai duit gaji Wakil Rakyat walaupun semua tahu kita tidak pernah buat apapun di kawasan kita. Paling kuat kita 'khidmat' di kawasan kita adalah buat ceramah hentam siapa saja yang kita suka kerana kita jadi Wakil Rakyat atas tiket parti ayah kita.

Inilah senario yang tuah ayam nampak di kaki, tuah Nurul Izzah kerana body. Nurul Izzah sekarang Wakil Rakyat Parlimen Lembah Pantai, mengalahkan Shahrizat seiring dengan Tsunami PRU 12 walaupun seluruh rakyat Malaysia tahu beliau tidak ada sedikit pun pengalaman memimpin baik parti politik maupun pertubuhan Bulan Sabit semasa di sekolah. Malah memimpin pandu puteri pun beliau tidak terpilih. Maklumlah saat itu anak Timbalan Perdana Menteri ataupun lebih tepat ayahnya memasuki kabinet Malaysia di bawah pimpinan Tun Mahathir selama 16 tahun. Apa yang Nurul Izzah tahu tentang rencah politik Malaysia yang harmoni ?

Ketika ayahnya didakwa meliwat pemandu peribadi, Azizan, Nurul dijadikan bahan pameran, diusung kemahkamah hampir setiap hari demi meraih simpati rakyat bahawa anwar punyai anak yang ramai dan bapa yang tak logik diakal mempunyai nafsu terhadap manusia gender sejenis.

Keputusan meletak Nurul Izzah bertanding melawan Shahrizat pada mulanya hanya sekadar untuk menyatakan anak kepada Presiden Parti melawan orang kuat wanita ketika itu dan kalau kalah maka jawapan telah tersedia bahawa ianya untuk Nurul ambil pengalaman. Anwar memang pandai menyusun storyboard.


Kini PRU datang lagi dan akibat sikap aku anak pemilik parti maka rakyat atau pengundi Lembah Pantai mula sedar mereka tertipu. Kesedaran ini bukan berlaku hari ini atau sebulan dua yang lalu, ianya bermula belumpun sebulan Nurul menjadi Ahli Parlimen. Nurul Izzah gagal 100% menunaikan amanah yang diberi, saat itu Nurul sibuk berkempen kutuk Kerajaan BN dan bukannya melihat keperluan rakyat di bawah seliaan Parlimen beliau sendiri.

MI ada paparkan di SINI bagaimana Wan Azizah juga mula nampak beliau bukan lagi sesuai menjadi surirumah kerana anak-anak beliau dah besar dan semuanya bakal dilonggokkan dalam sangkar yang sama, menjadi Wakil Rakyat. Umpat keji yang Wan Azizah taburkan kepada isteri Perdana Menteri akhirnya memakan diri bahkan lebih teruk, beliau jadi kemaruk untuk menunjukkan bahawa beliau layak jadi Presiden parti dan bukan lagi boneka Anwar.

Anwar dan beberapa orang kanannya saja yang tahu di mana tempat yang selamat bagi mereka untuk terus merasai gaji Ahli Parlimen, dalam diam Anwar cuba alih perhatian bahawa Nurul Izzah tidak sesuai untuk kekalkan kerusi di Parlimen Lembah Pantai tanpa memberi alasan yang kukuh, lagipun Anwar tidak perlu memberi apa-apa alasan kerana parti itu milik beliau. Bahkan alasan Nurul hebat berhujah di Parlimen pun Anwar tak mampu yakinkan ahlinya kerana bukan saja rakyat di Lembah Pantai tahu, seluruh negara tahu Nurul hanya masuk ke Parlimen sekadar penuhi masa lapang dan tidak ada satu agenda membela nasib pengundi di kawasan Lembah Pantai yang dibawanya. Malu...

Mengikut risik parti anwar, Lembah Pantai bakal kembali semula kepada BN tanpa mengira siapa Calon BN di sana. Lapuran mengenai kerusi-kerusi Parlimen yang bakal kembali semula kepada BN ada di SINI .

Yang pasti ada yang kecewa kerana kekal sebagai lembu laga yang tanduk sudah sumbing tapi Anwar rotan juga bontot agar berus 'mengeboo' di pentas ceramah demi meneruskan sisa-sisa umur yang ada. Walaupun yang datang dengar ceramah hanya tinggal ajk ranting dan dahan, Chegu Bard amat kecewa, anak anwar yang baru akan jadi Calon YB dan beliau kekal sampai pencen menjadi lembu laga Anwar, baca di SINI dan kita akan tahu perasaan penjaja cincin suasa yang makin senja.

Kawasan yang bakal jadi mangsa seterusnya kalau Nurul ke sana akan MI dedahkan dalam siri berikutnya dan adik Nurul yang mana bakal menyingkirkan Ahli Parlimen sediada malah Wan Azizah sendiri akan mengambil kerusi Dun dari wakil rakyat mereka yang bakal dikorbankan demi melengkapkan seluruh ahli keluarga Anwar-Azizah makan gaji sebagai Ahli Parlimen dan Adun.Arwah Staff TV9 Tinggalkan Nota DiStatus BBM

BBM Syaleza

Telefon pintar milik Syaleza, Blackberry yang mempunyai status sedih iaitu‘Sabarlah duhai hati… :’(sebelum dirinya ditemui mati).
Apakah yang sebenarnya terjadi?
Baca cerita selanjutnya di sini

Presiden PAS Bakal Bersara


Bukan satu rahsia lagi, kedudukan Haji Abdul Hadi Awang selaku Presiden PAS sejak akhir-akhir ini kelihatan semakin goyah dan kurang mendapat penghormatan sewajarnya dari kalangan penyokong dan ahli PAS sendiri.

Dalam banyak perkara melibatkan perjalanan parti, seringkali Hadi dipaksa mengikut lenggok tari Mursyidul Am PAS sebelum menentukan keputusan untuk sesuatu perkara berbangkit - sesuatu yang jarang berlaku semasa PAS dibawah pimpinan Allahyarham Fadhil Noor mahupun Presiden sebelumnya.

Walaupun struktur organisasi PAS meletakkan kedudukan Mursyidul Am lebih tinggi berbanding Presiden, namun bukannya satu kelaziman bagi PAS meletakkan taraf Presidennya hanya sekadar pak turut kepada Mursyidul Am semata-mata.

Keadaan ini dilihat kian menonjol terutama semenjak kebangkitan puak Anwarinas ataupun dikenali juga dengan gelaran Erdogan yang mula menggandakan penentangan secara besar-besaran terhadap konsep Kerajaan Perpaduan (UG) yang diilhamkan oleh Hadi Awang.

Rentetan dari situ, satu demi satu pemimpin PAS yang pro kepada konsep UG serta mempunyai hubungan rapat dengan Hadi Awang tersingkir atau terpinggir dari arus PAS Pusat dan negeri. Sekaligus menyebabkan cengkaman pengaruh Hadi terhadap PAS kian longgar dan imejnya pula kian tercalar.

Manakala imej Nik Aziz selaku Mursyidul Am PAS pula diangkat setinggi-tingginya sehinggakan urusan parti yang biasa dilaksanakan oleh Presiden kini seringkali diambil alih oleh Nik Aziz.

Malah bila Hadi membuat kenyataan tertentu atau tindak tanduknya dilihat tidak mengikut kehendak kumpulan Anwarinas dalam PAS, tidak semena-mena Nik Aziz akan segera memotong dengan membuat kenyataan sebaliknya sehingga memaksa Hadi menarik handbrake dan mengubah semula kenyataan asal.

Contohnya dalam isu muzakarah dan kerajaan perpaduan, Hadi yang membuat tawaran dan mencetuskan idea namun bila ramai geng Anwarinas tampil membantahnya maka Nik Azizlah yang akan jadi perisai depan untuk memastikan bantahan puak Anwarinas tercapai.

Impak kemudiannya, Hadi terpaksa menanggung malu dan terpaksa bersilat lidah untuk menenangkan penyokong PAS yang semakin ramai berpayung di belakang kumpulan Anwarinas yang disokong oleh Nik Aziz.

Dalam konteks lain pula, kebiasaannya Presiden parti adalah penghubung utama sekiranya membabitkan pertemuan politik dengan pemimpin dari parti rakan sepakatan mahupun pemimpin parti di luar pakatan.

Namun disebabkan wujudnya usaha berterusan untuk menenggelamkan pengaruh Hadi, acapkali kumpulan Anwarinas akan segera mengaturkan sesuatu pertemuan politik itu dengan melibatkan Nik Aziz tanpa membabitkan Hadi.

Demikianlah yang berlaku baru-baru ini apabila bekas pemimpin UMNO Sabah, Lajim Ukim tiba-tiba diuruskan kedatangannya ke Kelantan untuk bertemu Nik Aziz sedangkan sedari awal sepatutnya pertemuan tersebut hanya melibatkan perbincangan soal taktikal politik antara Lajim dengan Hadi Awang.

Sudahlah begitu, isi utama perjumpaan tersebut pula hanya sekadar untuk menyampaikan hasrat Lajim mahu menyertai PKR disamping meminta restu Nik Aziz.

Entah sejak bila Nik Aziz jadi pemimpin PKR agaknya sehingga restunya diperlukan sebelum dapat menjadi ahli PKR? Kelihatan seperti mahu memperlihatkan PAS lebih kuat berbanding PKR, namun hakikatnya itu hanyalah sebahagian usaha kumpulan Anwarinas untuk mengkelabu asapkan imej Hadi di mata ahli dan penyokong PAS.

Di kalangan ramai pemimpin PAS yang berada di kem Hadi dan juga beberapa orang yang tiada kem, walaupun kerap terganggu dengan penonjolan berlebihan Nik Aziz seolah-olah diktator PAS, namun mereka seakan hilang kekuatan untuk mempertikaikannya secara lebih terbuka dan terpaksa redha selagi geng Anwarinas masih menguasai PAS.

Paling mereka bimbangi dalam beberapa jangka masa terdekat atau paling lambat selepas PRU 13, Hadi awang akan terus terpinggir dari arena kepimpinan PAS dan tempatnya bakal menjadi miliki salah seorang pemimpin bukan aliran agama yang pro Anwar Ibrahim.

Tanda-tanda ke arah itu sudah banyak kelihatan. Menjelang PRU 13, PAS bukan sahaja akan berentap dengan UMNO di masa yang sama pertempuran antara kem dalam PAS akan lebih menonjol terutama sekali melibatkan perebutan untuk calon yang akan bertanding.

Lebih ramai pemimpin pro Anwar berjaya menempatkan diri sebagai calon pilihanraya bermakna berakhirnya zaman kepimpinan Hadi dan akan meninggalkan tampuk kepimpinan PAS dalam keadaan malu dan terhina sama seperti pernah dialami oleh arwah Asri Muda.

PRU13 Calon Di 16 Kerusi PKR Bakal Jadi Lembu Korban, Nurul Izzah DiSelamatkanAnalisis yang dibentangkan dalam Temurapat Pilihanraya parti tersebut memaksa PKR menerima realiti keadaan semasa yang menunjukkan jangkaan kehilangan 16 dari 31 kerusi sedia ada, dan hanya memenangi dua kerusi baru menjadikan jumlah kemenangan hanya 17 kerusi sahaja.


Kerusi-kerusi sedia ada yang dijangka jatuh ke tangan BN ialah :
1. Gombak
2. Indera Mahkota
3. Ketereh 
4. PJS
5. Bagan Serai, 
6. Wangsa Maju
7. Ampang
8. Nibong Tebal
9. Selayang
10. Kelana Jaya
11. Merbok
12. Lembah Pantai
13. Telok Kemang
14. Kuala Langat
15. Sg. Siput 
16. Hulu Selangor.Ini ditambah berdasarkan hasil kajiselidik yang diadakan oleh beberapa pihak antaranya, Majlis Professor, universiti-universiti tempatan serta Merdeka Center yang menunjukkan bahawa populariti parti pembangkang semakin merosot akhir-akhir ini.
Malah, dalam semua kajian menunjukkan yang undi masyarakat Cina yang sebelum ini dikatakan amat kritikal bagi BN, juga semakin positif di pihak BN.   Merdeka Center, contohnya, mendapati bahawa kaum Cina merasa gembira apabila Perdana Menteri mengiktiraf sijil Koleh TAR dan menghapuskan Akta Hasutan.
MI ; Anwar terpaksa bawa masuk keseluruhan anaknya termasuk Wan Azizah dan meletakkan mereka ditempat yang selamat. Ada calon bakal menjadi lembu korban yang hanya sekadar penuhi janji 'bersama' PKR.
Cerita Wan Azizah heret anak semua bertanding di sini dan bagaimana Chegu Bard mula terpinggir kerana tak mampu tunjuk prestasi seperti Rafizi, ilmu fitnah belum mantap, baca di sini

Kontrak Abby Abadi Sebagai Duta Tudung Tamat Kerana Pakatan Rakyat

Written By Semut Pink on 30 Julai 2012 | 11:15 PTGAbby mendedahkan bahawa kontraknya sebagai duta kepada produk tudung Al-Humaira Contemporary telahpun ditamatkan pada 4 Julai 2012 yang lepas. 


Antara punca kontraknya ditamatkan adalah kerana pihak Al-Humaira Contemporary (AHC) merasakan bahawa perniagaan mereka terjejas dengan penglibatan Abby didalam politik.

 

Lajin Ukim Pernah Lihat & Sahkan Video Anwar-Pelacur


Bersungguhnya Lajim mencari dimana beliau hendak 'tumpang' sekaki melihat videp yang kononnya mempamirkan aksi seks Anwar dan pelacur yang dikatakan dari China dan setengahnya menyatakan ianya adalah pelajar kolej yang asalnya dari China.

Menurut sumber akhirnya Lajim bertemu PapaGomo yang diperkenalkan oleh rakan blogger Rafi Awang Kecik kepada Lajim Ukin dilobi Hotel Pull Man Kuching. Turut sama dengan waktu itu adalah rakan blogger Gerakan ANti PKR dan juga Pisau.Net.

Ketika bersama bloger-bloger tersebut Lajim Ukin sendiri mengesahkan bahawa Anwar Ibrahimlah perosak UMNO dan memang tepat tindakan Tun Mahathir memcat Anwar Ibrahim. Malah Lajim Ukin juga mengakui betapa rakusnya Anwar Ibrahim sehingga meluluskan perjudian di negeri Sabah sewaktu beliau menjawat jawatan Menteri Keewangan dan Timbalan Perdana Menteri.

Menurut sumber lagi reaksi Lajim Ukim yang pertama sekali apabila melihat kelibat lelaki dalam video tersebut :

"Sah memang Anwar ini."

Setelah selesai menonton video Seks Anwar Ibrahim dan China Doll beliau Lajim Ukin meminta video tersebut untuk dimuat naik kedalam Tab Galaxy beliau. Rakan blogger Pisau.Net kemudiannya mengambil Tab PapaGomo untuk dibluetooh kepada Tab Lajim Ukin dan PapaGomo serta rakan lain masih ingat apabila selesai video Seks Anwar Ibrahim didownload beliau menyatakan:
"Saya nak kasi orang saya semua tengok siapa Anwar Ibrahim ini"

Anda boleh mendapatkan maklumat sejelasnya di SUMBER

Video Ahli Pas Melawan Ambiga
Dulu semua bersatu menentang Ambiga yang dikatakan terlibat dengan kes murtad Lina Joy, kini pas seolah-olah diikat kaki dan tangan dan dibutakan mata serta ditulikan telinga dari kisah ini.

Apakah yang pas mahu dalam perjuangan mereka ?

Lajim Ukin Masih Perlukan Gaji Sebagai Timbalan Menteri ?
Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Seri Lajim Ukin tidak perlu menunggu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menentukan jawatan beliau dalam kerajaan.


Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, sebaliknya beliau perlu berani melepaskan jawatan sebagai Timbalan Menteri yang disandang itu dan tidak perlu menunggu keputusan Perdana Menteri.


"Apabila sudah letak jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi dan Ketua UMNO Bahagian Beaufort, maka sudah pasti beliau tidak yakin dengan parti.


"Saya rasa kalau betul berani, sudah jelas dan terang lagi bersuluh mengenai pendapat dan pendirian beliau, maka beliau harus lepaskan jawatan dalam kerajaan dan keluar daripada parti," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ucapan pada sesi dialog Persidangan Pelajar India 1Malaysia di Universiti LimKokWing di sini hari ini.


Media hari ini melaporkan, Lajim melepaskan semua jawatan politiknya sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Pengerusi Barisan Nasional (BN) Beaufort dan juga Ketua UMNO Bahagian Beaufort.


Bagaimanapun Lajim berkata, beliau masih belum membuat keputusan untuk keluar daripada UMNO atau melepaskan jawatan Timbalan Menteri.
Khairy juga menegaskan, keputusan Lajim tidak akan memberi kesan kepada pengaruh BN di Sabah.


"Saya percaya ia tidak akan beri kesan, kerana saya sudah pergi ke Sabah dan berbincang dengan rakan-rakan Pemuda, UMNO dan BN bahawa kita akan tetap kuat.


"Kita tidak akan tenggelam kerana seorang pemimpin seperti yang berlaku pada 1998 di mana pada ketika itu Timbalan Presiden UMNO disingkirkan daripada parti, tapi kita masih boleh menang, apatah lagi bila melibatkan seorang Timbalan Menteri," katanya.


-utusan


MI - Lajim tak pernah sunyi dari dosa menipu ?

Tangkapan Khalwat Ramadhan Di Selangor Terus Meningkat (Gambar Tangkapan Terbaru)PETALING JAYA – Mahu keluar sahur bersama menjadi alasan kepada sepasang kekasih bagi mengelak daripada dicekup dalam operasi cegah maksiat Ahli Jawatankuasa, Pemuda Masjid Nurul Ehsan serta polis di sebuah hotel bajet di Taman Medan, malam kelmarin. 

Pasangan kekasih masing-masing berusia 30 dan 28 tahun itu yang merupakan rakan sekerja itu ditahan selepas pemeriksaan mendapati mereka duduk berdua-duaan di dalam bilik tanpa ikatan sah. 


Terdahulu anggota masjid terpaksa menunggu hampir 20 minit sebelum pintu bilik dibuka.Hasil soal siasat, pasangan itu mengaku menginap di hotel itu jika ada waktu terluang terutama selepas tamat waktu bekerja. Imam 1 Masjid Nurul Ehsan, Abdul Muin Abdul Hamid berkata, operasi dilakukan berdasarkan maklumat orang ramai yang kurang senang apabila mendapati hotel itu dijadikan lokasi untuk melampiaskan nafsu dan mencemar kesucian Ramadan. “Operasi ini yang kedua dilakukan di hotel ini berikutan ia menjadi tumpuan pasangan kekasih terutama pada waktu malam,” katanya.Menurutnya, pihak masjid akan membuat pemantauan di hotel bagi mengelak ia terus menjadi pusat maksiat. 

Sumber :Sinar Harian 

(Gambar) Staff TV 9 Mati DiBunuh Atau Kematian Mengejut ?Seorang eksekutif pentadbiran wanita stesen televisyen TV9 ditemui mati di kediamannya di Apartment Saujana, Damansara Damai semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata mayat Syaleza Jaffar, 31, ditemui di dalam sebuah daripada bilik tidur rumah itu oleh suaminya, Norazman Bashah, pada kira-kira 7 malam.

"Mayat mangsa ditemui di bilik kedua rumah mereka," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata siasatan awal polis mendapati tidak ada unsur jenayah dalam kejadian itu dan buat masa ini kes diklasifikasi sebagai mati mengejut.

Sementara itu, bapa mangsa Jaffar Bakri, 60, berkata beliau hanya mengetahui mengenai kejadian itu selepas dimaklumkan oleh anak sulungnya.

"Anak saya dimaklumkan mengenai kejadian itu oleh suami Syaleza kira-kira 9.30 malam tadi," katanya ketika ditemui di Bilik Mayat, Hospital Sungai Buloh di sini.

Jaffar berkata Syaleza menghubungi ibunya pagi semalam dan memberitahu dirinya tidak sihat.

"Selalunya dia akan berbual panjang tetapi semalam perbualannya tidak lama," katanya yang tinggal di Segamat, Johor.

Beliau berkata Syazleza merupakan anak kedua daripada enam beradik dan mempunyai seorang cahaya mata berusia dua tahun. - Bernama

MI - Laporan awal dalam akhbar tempatan menyatakan arwah dijumpai mati dibunuh dan ada kesan lebam dibadannya, mana satu yang betul ?

Video Hassan Ali Mendakwa Azmin Ali 'SHARE' Isteri


100 Mangsa Rentung Berebut Minyak Tumpah

Written By Semut Pink on 29 Julai 2012 | 10:00 PTGPELABUHAN HARCOURT, Nigeria - Lebih 100 orang yang cuba mengambil minyak petrol daripada sebuah lori tangki yang terbalik, maut apabila kenderaan itu disambar api.

Wanita dan kanak-kanak merupakan antara mangsa yang rentung. Sementara berpuluh-puluh yang lain mengalami kecederaan serius. Sebelum itu, pasukan tentera memberi amaran bahawa kebakaran boleh berlaku bila-bila masa sahaja.

Lebih 85 orang mangsa kemudian dikebumikan dalam satu kubur.

"Lori tangki itu terbalik kerana cuba mengelak tiga buah kenderaan dari arah bertentangan," jelas Ketua Suruhanjaya Keselamatan Jalan Raya Persekutuan, Kayode Olagunju.

Tidak lama kemudian, beratus-ratus penduduk tempatan di Ahoada memenuhi lokasi kejadian untuk mencedok minyak yang tumpah. Kebanyakan mangsa yang mati ialah pemandu teksi motor, dikenali sebagai Okada.

Beberapa buah jengkaut dibawa untuk menggali kubur besar untuk mengebumikan mangsa yang mayat mereka rosak teruk dan sukar untuk dikenal pasti atau diangkat ke tempat lain. Menilai kepada tahap kecederaan mangsa yang dirawat di hospital, jumlah kematian mungkin akan terus meningkat.

Kebocoran minyak dan kemalangan lori tangki sering berlaku di negara Afrika yang kaya dengan hasil minyak itu. Pada Oktober 1998, lebih 1,000 orang maut di Jesse, negeri Delta apabila sebuah paip saluran minyak meletup ketika orang ramai sibuk hendak mencuri minyak 


- AFP

Wanita 14 Tahun Meninggal Setelah 4 Kali Gugurkan Kandungan ?


gambar sekadar hiasanKUALA LUMPUR – Kemusykilan seorang bapa terhadap anak gadisnya yang didapati berlumuran darah terjawab apabila remaja berkenaan rupa-rupanya telah melahirkan anak sebelum membungkus mayat bayinya itu di dalam plastik di Kampung Sungai Rasau, Sepang kelmarin.

Perkara itu terbongkar selepas bapa gadis berusia 14 tahun tersebut membawa remaja itu ke Hospital Putrajaya untuk dirawat sehari sebelum penemuan tersebut.

Difahamkan, gadis tersebut telah empat kali mengalami keguguran sebelum ini.

Sumber memberitahu, sebaik dirawat, doktor mengesahkan yang suspek telah melahirkan bayi yang tidak cukup bulan dan masih terdapat uri di dalam rahimnya.

Katanya, salah seorang ahli keluarga suspek kemudian terus memaklumkan kejadian itu kepada polis.

“Polis yang pergi ke rumah gadis tersebut pada pukul 6 petang semalam (kelmarin) telah menemui mayat bayi lelaki yang disorok di dalam salah sebuah bilik di rumah tersebut.

“Mayat bayi itu dibungkus dalam beg plastik kuning. Siasatan awal mendapati bayi itu telah mati sebaik dilahirkan"

Tambahnya, remaja tersebut tinggal di rumah itu bersama ibu bapanya yang merupakan peniaga kedai runcit.

Menurut sumber itu lagi, pihaknya percaya suspek melahirkan bayi itu kurang 24 jam sebelum mayat bayi malang itu ditemui. Keadaan suspek dilaporkan stabil di hospital tersebut.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd. Adnan Abdullah mengesahkan kes tersebut.

Wujud Mesej Rahsia Serangan Pada Olimpik London 2012 ?


Konspirasi Disebalik Sukan Olimpik London 2012: Tahun ini,2012 adalah merupakan tahun yang bermakna buat Kota Raya London kerana buat kali ketiga bandar ini menjadi tuan rumah kepada temasya Sukan Olimpik.

Kali pertama pada tahun 1908 dan kemudiannya pada tahun 1948.Sukan Olimpik London 2012 telah pun memecahkan beberapa Rekod Dunia Guinness termasuklah harga tiket paling mahal pernah direkodkan dan penghasilan logo paling mahal diantara sukan Olimpik yang pernah dijalankan sebelum ini.Dan mengikut rumours yang tersebar,Kumpulan wanita yang pernah hot pada awal tahun 90an,Spice Girls akan reunion ketika upacara penutup nanti.Ramai diantara kita memandang Sukan Olimpik ini adalah merupakan sesuatu temasya dunia yang perlu diraikan secara besar-besaran dan meriah.Itu sudah pasti,tapi pernahkah anda fikir menjadi sebahagian daripada atlet,penonton adalah merupakan satu langkah awal untuk menempah maut? 

Pada tanggal 5 september 1972 telah berlaku satu insiden berdarah di Munich Jerman.Dan pada ketika itu Jerman sedang menjadi tuan rumah Sukan Olimpik iaitu 25 tahun selepas berakhirnya Perang Dunia ke II.Insiden berdarah ini didalangi oleh 5 orang warganegara Palestin yang menggelarkan operasi ini sebagai "Black September".

Anggota kumpulan Black September telah membunuh 2 orang atlet Israel dan 9 rakyat Israel telah dijadikan tebusan.Tindakan kumpulan 5 rakyat Palestin ini adalah untuk mendesak Kerajaan Israel supaya membebaskan 200 rakyat palestin yang ditahan atas desakan politik oleh Kerajaan Israel.

Kerajaan Israel enggan melayan tuntutan ini dan kerajaan Jerman pula gagal untuk berunding dengan kumpulan Pengganas Black September. Akibatnya baki 9 atlet Israel mati ketika dalam usaha menyelamat oleh tentera Jerman.

Dalam isu Sukan Olimpik London,ada beberapa hint tertentu yang dianggap sebagai tak masuk akal dan munasabah untuk difikirkan sebagai satu plot,rancangan untuk menjadikan Sukan Olimpik London ini mengulangi kembali tragedi Black September 1972.Sebagaimana kematian Muammar Gaddafi yang dihintkan dari sebuah rancangan jenaka,20 tahun awal daripada tarikh dia mati iaitu pada 1 September 1969 ketika umur 69 tahun.Konspirasi Sukan Olimpik London 2012 pula adalah melalui beberapa keping video artis Hollywood yang mungkin diantara mereka ini adalah sebagai seorang agen Illuminati.

Bukti 1: Sila LIHAT Video di Bawah.Video klip lagu This is Love yang dinyanyikan oleh rappers anggota Black Eyed Peace William James Adams, Jr. (will.i.am).

konspirasi sukan olimpik london 2012


Bukti 2: Perhatikan minit ke 04.15,gerakan kareografi kemusnahan Jambatan London. Silat lihat VIDEO kedua.Video ke 2 ini lebih jelas simbol,prop dan pergerakan kareografi yang dibuat ada sesuatu yang terselindung

konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012konspirasi sukan olimpik london 2012

Video Klip Florence+the Machine – Spectrum.Prob yang menggambarkan Big Ben ditenggelami air dan berlaku letupan.Dengarkan sendiri lirik lagu ini.Ada sesuatu yang tersembunyi dalam lirik lagu ini.Apa yang kamu dengar?
And when we come for you, We’ll be dressed up all in blue, With the ocean in our arms, Kissing eyes and kissing palms. And when it’s time to pray, We’ll be dressed up all in grey, With metal on our tongues, And silver in our lungs. And when we come back we’ll be dressed in black! And you’ll scream our names aloud! And we won’t eat and we won’t sleep! We’ll drag bodies from their graves! So say my name, And every color illuminates, And we are shining, And we’ll never be afraid again, Say my name, As every color illuminates.

Bukti ke 3 dan terakhir.Lirik lagu ini dengan jelas menyebut “time is ticking fast” “we’re out of time”.Kylie berjalan ke arah jalan London dengan memakai baju simbol CND (Campaign for Nuclear Disarmament) di belakang badannya.konspirasi sukan olimpik london 2012

Possibility serangan di London lebih tinggi apabila Saif al-Adel, 59 tahun ketua pergerakan Al-Qaeda yang baru apabila telah mengarahkan serangan dilakukan di London sebagai tindak balas kematian Osama bin Laden. 

Osama Bin Laden's replacement as leader of Al-Qaeda is planning a major terrorist attack on London, ordering his followers to 'crush' the city.Soon after being officially appointed caretaker chief of the terrorist group, Saif al-Adel vowed to avenge the death of his former boss.'Our new leader has asked for a big plan for London,' Taliban spokesman Ehsanullah Ehsan said. 'He believes the UK is the backbone of Europe and must be crushed.
Baca lagi di Dailymail.Dan atas kebimbangan Black September 1984 terhadap atletnya di Olimpik London,agensi Perisikan Israel,Mossad telah dikerahkan untuk memantau keadaan di London.
“Israeli agents fearing an `anniversary attack’ on Israel’s athletes at the Olympic Games in London are hunting Iranian-backed terrorists in Europe,” the Sunday Times reported.The report quoting unnamed intelligence analysts in Tel Aviv fear the Iranians are back in the terrorist game in Europe and may be aiming to pull off a spectacular act of reprisal in the eye-for-an-eye war over their nuclear weapons programme.The alert sounded for the security services last week when five Israeli tourists were ambushed and killed by a bomber in the resort of Burgas in Bulgaria, the first attack of its kind in that country.Within 24 hours Mossad dispatched teams from its Neviot or “spring” units, which use state-of-the-art telecoms monitoring systems, to several capitals in Europe. Their job was to monitor known Quds Force agents operating from Iranian embassies and safe houses, the report said.
Baca lagi di thehindubusinesslineKebarangkalian London akan diserang seperti 5 september 1972 ada dan tinggi.


sumber-bucublog

PM Najib Pemimpin Ke 6 Popular di Dunia

KUALA LUMPUR 28 Julai - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dianggap sebagai pemimpin keenam paling popular di dunia oleh sebuah firma perhubungan awam dan komunikasi antarabangsa yang berpangkalan di New York, Amerika Syarikat iaitu Burson-Marsteller.


Menurut kaji selidik Twiplomacy yang telah dijalankan oleh firma nombor satu dunia itu, Najib merupakan antara pemimpin dunia yang aktif menggunakan akaun Twitter secara tulen.


Jelas kaji selidik tersebut, Perdana Menteri ketika ini mempunyai lebih 750,000 pengikut dan jumlah itu bertambah setiap hari.


"Ini sekali gus menjadikan beliau (Najib) sebagai pemimpin negara yang paling popular di Asia di laman Twitter iaitu satu dalam 37 (per kapita) dan juga dengan selesa menduduki dalam ranking 10 pemimpin paling popular di dunia.


"Tidak dinafikan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama merupakan pemimpin paling popular dunia, namun Najib juga merupakan antara pemimpin yang tidak kurang popularnya dalam kalangan rakyat," kata Twiplomacy.


Kata Twiplomacy, kedudukan akaun Twitter Najib pula boleh dirumuskan sebagai nombor dua paling aktif di Asia dan ke-17 di dunia berbanding akaun-akaun ketua kerajaan dan institusi lain.


"Perdana Menteri Malaysia ini juga dianggap antara pemimpin terawal yang berjaya menyesuaikan diri dengan penggunaan Twitter, ini juga merupakan contoh terbaik yang menampilkan betapa maju serta kehadapan pemikiran masyarakat di Malaysia," katanya.


Baru-baru ini Universiti Oxford turut mengeluarkan kenyataan kaji selidik mereka yang menunjukkan Malaysia menguasai kedudukan ketiga paling tinggi penggunaan Twitter secara meluas berbanding negara-negara barat.
-utusan

Nik Aziz & Nizar Kemalangan Di Kuala Trong ?


Malang tidak berbau. Taiping Mali telah memuat naik gambar-gambar kemalangan ngeri tersebut di blognya pada awal pagi tadi.

Kemalangan ngeri tersebut melihatkan sebuah lori tangki terbabas dan 'melanggar' Nizar Jamaluddin dan Nik Aziz yang berada 'ditepi jalan'.

Petanda..petanda..bala..bala..!

Taiping Mali menulis
Panda-tanda kejatuhan PAS di Parlimen Bukit Gantang. Papan gambar Nik Aziz yang sedang berdoa agar pecahkan perut YAB PM dan gambar Nizar dilanggar lori di Simpang Kuala Trong pada 28.07.12 jam 12.00 th.

Gambar Pelajar Rasuah Seks Kepada Pensyarah Tersebar

Seorang yang 'bermotivasi tinggi' dan 'gemar bersaing' adalah dua sifat yang digambarkan oleh bekas teman sekuliah Darinne Ko Wen Hui, pelajar yang terlibat dengan rasuah seks bersama prfessornya di Universiti Kebangsaan Singapura (NUS).

Semalam (27/7), Tey Tsun Hang, 41, didakwa dengan dua tuduhan mendapatkan kepuasan seks daripada bekas pelajar tahun empat, Darinne Ko Wen Hui, selain memperoleh pen Mont Blanc bernilai Sg$740 (RM1,872), dua kemeja bernilai Sg$236.20 (RM597.40), iPod dan bayaran bil bernilai Sg$1,278.60 (RM3,234). 

Straits Times melaporkan seperti mana dipetik daripada dokumen mahkamah, barangan itu dikatakan sebagai insentif bagi menunjukkan kecenderungan penilaiannya terhadap prestasi Darinne. 

Tey ditahan April lalu oleh pegawai Biro Siasatan Amalan Rasuah (CPIB) selepas mendapat maklumat. Darinne yang dipercayai menjalani latihan amali di sebuah firma guaman di luar negara telah disoal siasat pegawai CPIB, tetapi tidak ditahan.

Dia dikatakan menemui Tey untuk memperoleh gred yang baik bagi kursus elektif diajar Tey sebelum ditawarkan dengan persetujuan untuk melakukan hubungan seks bersamanya.

Menurut laporang Straits Time lagi, Ko dikenali sebagai pelajar yang aktif di dalam perbincangan dalam kuliah dan sering bertemu dengan pensyarah setiap kali tamat kelas.

Ko juga telah tamat pengajiannya dalam jurusan undang-undang dengan mendapat keputusan kelas dua tinggi dengan kepujian.


Asal Logo Merdeka 55 Tahun Dari 'Sticker' Kereta, Rais Yatim Ciplak ?

Apakah ini satu kebetulan atau sememangnya satu bentuk penipuan dan jalan pintas untuk mencipta nama? Apakah bajet untuk meneruskan pertandingan Mencipta Logo sudah tiada maka memaksa Menteri membuat sendiri di dalam kereta ?


Memalukan, memualkan dan Rais Yatim wajib jawab segera sebelum sambutan Hari Merdeka bakal menyaksikan ada "drama" yang kita tidak jangka.

Abang Mat Sabu Tengah Ghairah

Written By Semut Pink on 28 Julai 2012 | 9:30 PTG


Anwar Mencipta Islam Baru Untuk ImejnyaBaru-baru ini, Anwar Ibrahim direkodkan berkata bahawa diskriminasi terhadap golongan homoseksual adalah tepat.  Dalam jawapannya kepada peguam Firoz Hussein jika Malaysia wajar mendiskriminasi homoseksual, Anwar menjawab, “ya”.  “Kita tidak memberi tempat kepada homoseksual.”

Timbalan Pengarah Human Rights Watch (Asia), Phil Robertson, menuduh Anwar bermain politik dengan kepentingan awam.  “Anwar adalah salah secara asasnya apabila beliau menyatakan bahawa ia adalah tidak salah untuk mendiskriminasi golongan homoseksual.”

Respon Human Rights Watch’s (HRW) terhadap pendirian baru Anwar mengenai hak homoseksual ini telah pun dijangka oleh kebanyakan pemerhati politik.  Tetapi sama ada ini hanyalah satu permainan politik yang dimainkan oleh Anwar, kekal menjadi tandatanya.

Phil Robertson juga tidak mengenepikan ide ini dan berkata, “Walaupun ini adalah strategi yang baik untuk mendapat undi di beberapa bahagian di Malaysia, kenyataannya adalah memalukan dan bertentangan dengan prinsip tiada diskriminasi di dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa.” Walaubagaimanapun, ramai rakyat Malaysia bersetuju bahawa Anwar hanya memancing undi bila berkata beliau bersetuju untuk mendiskriminasi golongan seperti dirinya (homoseksual), tetapi sama ada ‘tuannya’ di barat, termasuk Phil Robertson sendiri bermain permainan yang sama dengan mengecam dan menghentam Anwar semata-mata untuk memastikan Anwar dapat meraih undi orang Islam dalam PRU yang akan datang, tidak dapat dipastikan. 

Laman anwaraidc mendedahkan bahawa Phil Robertson diketahui mempunyai hubungan rapat dengan PKR melalui peguam-peguam hak asasinya, seperti, Surendran, Latheefa Koya dan Fadiah Nadwa.  Yang paling akrab dengannya ialah Fadiah di mana dikatakan mampu menimbulkan kesangsian orang yang melihat.

Tempat mesyuarat yang digemari oleh para peguam ini ialah di Bangsar Village.  Phil telah mengunjungi Ibu Pejabat PKR beberapa kali mengadakan bengkel dan latihan tentang bagaimana untuk menggunakan isu hak asasi untuk menundukkan kerajaan.

Phil juga lantang dalam isu ISA di Malaysia yang mana dijuarai oleh SUARAM.  Seperti juga Phil, SUARAM juga begitu sibuk memburukkan imej kerajaan Malaysia terutamanya dalam isu pembelian kapal selam scorpene.

Justeru, kita tidak mungkin tersilap jika mengandaikan bahawa HRW, PKR, SUARAM semuanya bekerja sebagai satu pasukan.

Pasukan ini tentunya telah menyedari bahawa mereka berada di pihak yang kalah bila Anwar menerima tamparan hebat kerana menyatakan pendirian yang kabur dalam isu homoseksual apabila disoal media sejurus selepas dibebaskan dari kes liwatnya.   Ini, ditambah dengan siri-siri pembohongan SUARAM yang terkantoi menyebabkan PKR/PR ketandusan isu.  Maka Awnar perlu mencari cara lain bagi menguatkan kedudukannya di mata rakyat, terutamanya, di kalangan majorti Melayu Islam.

Kenyataan yang kabur mengenai hak homoseksual sebelum ini ternyata memakan diri.  Apa lagi dengan kenyataan tidak popularnya di Wall Street Journal mengenai melindungi hak Zionis di Palestin.  Ramai penyokong Islam meninggalkan Anwar sejurus selepas kedua isu ini berbangkit. 

Dengan sikap sesumpahnya yang semakin menyerlah, Anwar perlu memilih hanya satu karaktor atau imej sahaja untuk menghadapi PRU.  Nampaknya, beliau memilih untuk menunjukkan yang beliau masih seorang Muslim sejati yang menolak dengan tegasnya agama baru yang dipromosi barat, iaitu Hak Asasi.  Sebagai seorang Muslim yang baik, beliau tidak mungkin akan menimbangkan langsung hak homoseksual, lesbian atau transeksual.

Beliau juga harus meyakinkan rakyat bahawa beliau tidak menerima sokongan barat seperti yang didakwa oleh musuhnya.  Beliau wajib memadamkan imej ‘boneka barat’ yang telah tertepek di mukanya.  Jadi, kita mungkin akan mendengar lebih banyak kutukan yang dilemparkan oleh pihak barat terhadapnya selepas ini. 

Jangan terkejut jika dalam masa beberapa hari lagi, kita mungkin akan mendengar Anwar menolak dan mengutuk liberalisme dan pluralisme agama walaupun kita tahu yang beliau hidup berdasarkan prinsip kedua-duanya.

Justeru, untuk semua rakyat Malaysia, penulis hanya mampu berpesan:  bersedialah untuk menyaksikan Anwar yang baru walaupun penulis tidak dapat menjanjikan tempoh beliau akan membawa watak baru ini. 

Antara Sebab Kenapa Rakyat Sayang PM NajibSiapa kata Perdana Menteri yang kita sayangi ini tidak mesra rakyat? Tidak boleh menjiwai rakyat? Tak boleh bercampur gaul dengan rakyat? Siapa kata?? Itu semua tipu helah dan fitnah dari puak pakatan Haprak yang sentiasa memberi persepsi terhadap DS Najib Razak.


Apa pun korang tengoklah video sempoi kat bawah nie :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MALAYSIA INSTINCT - PORTAL BERITA ONLINE - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...