10 Januari 2013
'Kemana menghilang tiada surat datang, oh nasib ku malang Azizah tak datang' antara bait-bait lagu nyanyian Anwar semasa di Indonesia sejurus selepas pembebasannya dari penjara.

Anwar dikatakan kerap ke Indonesia untuk meluahkan rasa dan resah hatinya di sana. Keluh kesahnya yang keseorangan di penjara rupanya mendapat perhatian seorang gadis genit di Indonesia yang merasa amat simpati dengan penderitaan beliau. Rasa simpati ini akhirnya telah membibitkan bunga-bunga cinta antara mereka berdua.

Percintaan dalam diam ini telah pun mendapat restu orang tua si gadis. Hanya menunggu masa yang sesuai untuk diijabkabulkan. Khabarnya bakal mertua Anwar bersetuju kerana akan bermenantukan seorang Perdana Menteri...itu yang beria-ia sangat menerima lamaran Anwar.

Kini penghalangnya adalah Kak Jijah sayang...jeng...jeng. Sanggupkah Kak Jijah membenarkan suaminya tambah cawangan? Biarlah bulan berbicara. Cukuplah selama ini Kak Jijah menanggung derita seorang diri kerana terpaksa menelan pahitnya dosa yang Anwar lakukan. Kak Jijah juga terpaksa menebalkan muka dan mengukir senyum kambing ketika selesai menyaksikan video aksi suaminya bersama cina doll. Sedangkan semasa bersamanya diranjang, Anwar tak pernah buat aksi ganas seperti itu...tapi dengan cina doll bukan main lagi gayanya. Marah Kak Jijah belum terpadam...apa taknya kata sakit pinggang tapi bila bersama cina doll elok je pinggang abang tu.

Rasa tak puas hati Kak Jijah kini dizahirkan pula dalam bentuk penentangan kepada Himpunan Shamsidar. Seorang lagi perempuan simpanan Anwar yang cuba mengambilalih haknya sebagai isteri. Hangat diberitakan kem Kak Jijah sedang bersama Sam Ketot sedang bersiap siaga menghalang kebangkitan pro Shamsidar. Pada Kak Jijah untuk apa nak diselamatkan perempuan yang pernah merampas kebahagiaan beliau. 

Kini setelah segalanya agak stabil, berani pulak Anwar menjalinkan hubungan cinta senyap dengan perempuan Indonesia. Apakah Anwar buta dan tak tahu menghargai jerih perih seorang isteri selama ini. Anwar cuba menghidupkan semula bara yang lama terpendam dalam hati Kak Jijah. Kak Jijah tahu lagu di atas semata-mata ingin mengambil hatinya sahaja.Tapi hakikatnya penampilan Anwar tak lebih daripada menarik perhatian si cantik molek dari seberang. Lihatlah goyang Anwar dalam video tersebut laksana goyang Inul dan Dewi Persik.

Pada hemat penulis daripada perkembangan terbaru yang Kak Jijah cuba lakukan...nasihat buat Anwar, jangan diramas kerak nasi yang kering, kelak berdarah tangan. Biar bercacak keris dan lembing, putih kuning Kak Jijah akan tarik juga. Sanggup berputih tulang daripada membenarkan sang suami memadu kasih bersama pucuk muda.

Cukuplah berkali-kali hati Kak Jijah dilukai, maruah Kak Jijah diinjak-injak dan air muka Kak Jijah dijatuhkan. Tapi kali ini jangankan perkataan kahwin...bertunang pun akan membuat Kak Jijah berpencak silat. Dua hati bakal terluka...Kak Jijah dah memanglah, Anwar pulak lebih-lebih lagi kerana terhalang hasratnya meratah daging kampung yang mongel.
2 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

2 Komen:

  1. Dia guna skill sama..cam jah x perasan..masuk cara bengkok..alah jah..wat x perrasan lak..he..he

    BalasPadam
  2. Kak Zizah kenalah telan pahitnya kerana melabelkan Anwar manusia anugerah tuhan...terimalah..

    BalasPadam

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!