5 Jun 2013


Jiah Khan yang pertama kali muncul di layar perak bersama legenda Amitabh Bachchan, membunuh diri di kediamannya di sini, kata polis, semalam.

Aktres berusia 25 tahun itu dibesarkan di London sebelum balik ke India untuk menerjuni kerjaya Bollywood. 

Mayatnya ditemui anggota keluarga di rumah berkenaan, kata pegawai keselamatan.Polis yang tidak menemui sebarang notis bunuh diri, kini menemubual jiran aktres berkenaan, kata pegawai itu. 

“Kami syak dia menggantung diri di rumahnya lewat Isnin lalu, kata pegawai polis. Mayatnya sudah dihantar untuk bedah siasat.

Jiah dilahirkan di New York sebelum pindah ke London dan Mumbai serta mula muncul di layar perak pada 2007 dalam filem Nishabd, memegang watak remaja yang jatuh hati kepada watak Bachchan.

Filem itu tidak mendapat perhatian besar kerana kisahnya dianggap biasa. Tetapi, Jiah dipuji atas lakonannya.

Jiah yang kemudian mengubah nama kepada Nafisa Khan kemudian membintangi filem mendapat box-office iaitu Ghajini bersama Aamir Khan.

Industri filem India memberi reaksi terkejut dan sedih atas berita itu dengan aktres Sonam Kapoor, membuat tweet: ‘Moga dicucuri rahmat Jiah khan. Tragedi besar. Berita mengejutkan. Tiada siapa patut derita dan rasa seperti putus asa. #ripjiahkhan.’

Ketika dihubungi Bachchan mengulas ringkas: ‘Terkejut dan terganggu.’ Filem lakonan terbaru Jiah ialah Housefull, sebuah komedi yang disiarkan dua tahun lalu turut dibintangi Akshay Kumar dan Deepika Padukone.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Komen

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!