18 November 2014


Dalam keadaan tersepit kerana berhadapan dengan kemungkinan dipenjara sekali lagi atas jenayah liwat, Anwar Ibrahim menggunakan tokoh-tokoh Islam antarabangsa untuk menyelamatkannya.

Baru-baru ini beliau mengajak setiausaha agung Persatuan Ulama Se Dunia, Dr Mahyudin Ali Al Qaradaghi untuk berkunjung ke kediamannya di Bukit Segambut serta bertemu dengan pemimpin-pemimpin PKR.

Tindakan Anwar untuk rapat dengan pra ulama dalam dan luar negara hanya berlaku jika beliau menghadapi keadaan hidup mati samada dari segi politik mahupun peribadi.

Dalam kes liwat II ia adalah kedua-duanya sekali kerana jika dipenjara selama lima tahun sebagaimana hukum yang telah dijatuhkan oleh mahkamah maka berakhirlah kehidupan politik beliau termasuk kebebasan peribadi.

Pada peringkat awal perbicaraan kes liwat tersebut Anwar mengheret presiden persatuan itu, Dr Yusuf Qardhawi untuk mengeluarkan kenyataan yang menyokong teori karut bahawa kes tersebut adalah fitnah dan konspirasi pihak kerajaan.

Agama akan menjadi senjata sulit Anwar apabila usaha lain seperti menarik sokongan kuasa asing dan badan-badan bukan kerajaan luar negara seperti Human Rights Watch dan sebagainya sudah habis dieksploitasi.

Pada beliau agaa merupakan senjata paling ampuh untuk mempengaruhi pemikiran penyokongnya dan juga masyarakat Islam antarabangsa.

Namun usaha menunggang Islam juga nampaknya kurang berhasil bagi Anwar sebab rata-rata umat Islam di negara ini dan juga luar negara sudah masak dengan taktik dan strategi beliau.

Ketika tokoh seperti Dr Yusuf Qardhawi tidak diperlukan untuk menyelamatkan tengkoknya, Anwar lebih suka 'cium mulut' dengan pemuka-pemuka Islam liberalis yang mendokong malah menyokong kebebasan dan agenda LBGT, pluralisme dan isme-isme lain yang bercanggah dengan ajaran Islam.

Umpamanya jika ke Indonesia beliau lebih suka menghabiskan masa bersekongkol dengan tokoh-tokoh liberalis daripada mengunjungi pemimpian organisasi seperti Muhammadiyah dan sebagainya.

Inilah sikap hipokrit Anwar yang sepatutnya disedari oleh umat Islam di negara ini yng bertopengkan Islam tetapi mempunyai agenda terselindung menentang agama.

Mungkin ramai masih ingat kenyataan beliau kepada sebuah akhbar di London yang menyokong kewujudan dan keselamatan Israel sebagai sebuah negara.

Bagaimanapun ketika Gaza diserang teruk oleh tentera Zionis tidak kedengaran pula suara lantang Anwar mengutuk dan mengecam tindakan tersebut.

Umat Islam harus berhati-hati dengan permainan Amwar mengguna agama untuk tujuan peribadinya apatah lagi jika di belakang beliau adalah kuasa seperti gerakan LBGT, Zionisme, tokoh Yahudi antarabangsa dan sebagainya.

Anwar sebenarnya adalah perkakas badan-badan antarabangsa yang dibiayai oleh Zionis.

Keterikatan beliau pada masa dahulu dan kini dengan badan antarabangsa yang jelas didokong oleh pelobi-pelobi Zionis Yahudi adalah bukti Anwar sememangnya agen mereka.

Kini dalam usaha untuk menyelamatkan diri daripada dipenjara Anwar sekali lagi memainkan kad agama.

Malangnya hanya Dr Yusuf Qardhawi dan persatuannya yang diterajuinya sahaja nampaknya memberi sokongan ' gila babi' kepada beliau selain puak-puak liberalis di Indonesia.

Selain itu tidak ada pertubuhan atau badan Islam antarabangsa yang bersuara atau mengeluarkan kenyataan untuk menyokongnya.

Keadaan ini menunjukkan bahawa strategi beliau untuk kononnya menggembeling gelombang Islam berdiri teguh di belakangnya tidak mendatangkan kejayaan.

Akhirnya Anwar akan mendapati dirinya terkonteng-konteng keseorangan berjuang untuk dirinya kerana semua pihak yang dahulu menyokongnya sudah tahu tembelang beliau selama ini.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap