14 Januari 2015


Ahli keluarga Altantuya Shaariibuu akan menyaman Putrajaya sebanyak RM100 juta selepas Mahkamah Persekutuan pada hari Selasa, 13 Januari 2015 telah memberi hukuman gantung kepada dua bekas komando polis yang terlibat dengan pembunuhannya pada tahun 2006. 

Altantuya, 28, tertuduh dibunuh oleh Koperal Sirul Azhar dan Cif Inspektor Azilah Hadri di Mukim Bukit Raja, Shah Alam pada bulan Oktober 2006. 

Ram Karpal Singh yang merupakan salah satu peguam yang mewakili keluarga Altantuya akan menulis kepada Mahkamah Tinggi untuk menetapkan satu tarikh untuk kes ini yang telah difailkan pada bulan Jun 2007.

"Kami akan menyambungkan kes menyaman ini sejak Mahkamah Persekutuan telah pun memberikan keputusannya ke atas kes pembunuhan Altantuya. Kami telah menunggu keputusan ini untuk masa yang sangat panjang '', tambah Ram Karpal. 

Ia dilaporkan bahawa Ram Karpal Singh akan mewakili keluarga Altantuya bersama kakaknya Sangeet Kaur dan dua peguam yang lain. 

Polis kini sedang memburu Koperal Sirul Azhar Umar kerana gagal hadir ke Mahkamah Persekutuan. Waran tangkap telah dikeluarkan terhadap Sirul yang kini dipercayai berada di Australia. 
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap