17 Mac 2015


SEORANG remaja 21 tahun dijatuhi hukuman penjara 16 tahun selepas didapati bersalah menikam ibunya, Emma, sebanyak 11 kali sebelum bertindak memotong alat kemaluannya sendiri.

Menurut laporan Daily Mail, mengimbas kejadian pada Disember dua tahun lalu itu, Charles Mann berada di bawah pengaruh dadah dan alkohol berlebihan apabila menyerang ibunya yang berada di rumah mereka di Haywards Heath, West Sussex di England.

Ketika polis tiba di rumahnya, Mann memberitahu pegawai yang dia telah membunuh ibunya dengan menikam wanita itu beberapa kali dan dia perlu dihukum atas apa yang telah dilakukan.

Semasa pendengaran kes di mahkamah baru-baru ini, Emma menceritakan bagaimana dia membuat panggilan kecemasan sekitar pukul 6.20 pagi (waktu tempatan), 29 Disember lalu, dan memberitahu dia diserang anaknya yang ketika itu berada di tingkat bawah sambil memegang pisau.

Difahamkan, Mann yang menerima rawatan kemudahan psikiatri sebelum dipindahkan ke penjara Lewes, berada dalam keadaan sangat khayal ketika serangan dan tidak bertindak balas kepada rasa sakit.

Selepas mengaku bersalah, Mann dipenjara 16 tahun, namun hukuman dikurangkan kepada lapan tahun.

Meskipun Mann mengalami mental kurang sihat ketika serangan kerana pengaruh dadah, dia kini semakin pulih tetapi masih lemah.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap