16 April 2015


Jacqui Beck (19 tahun), gadis cantik nan semampai asal Inggeris megaku tidak pernah merasabimbang apabila ia belum juga mengalami haid hingga berusia 17 tahun hingga ia pergi ke doktoruntuk berunding mengenai sakit leher yang dikeluhkannya.

Dalam lawatan tersebut, ia berkaata kepada doktor nahwa dirinya belum pernah mengalami haidhingga saat itu. Doktor yang merasa hairan dengan aduan Beck lantas menyarankannya untukmelakukan pemeriksaan lanjutan berkaitan reproduksinya.

Dari hasil pemeriksaan ternyata diketahui beck menderita mrkh, sindrom genetik yang jarang berlakuyang menjejaskan sistem pembiakan sehingga menyebabkan dirinya tidak mempunyai rahim, serviks,ataupun lubang faraj. Oleh kerana itu, dia dipastikan tidak akan pernah berhubungan seks ataupunmelahirkan anak.

Jacqui Beck adalah wanita tulen asli, namun dia ternyata tidak mempunyai faraj walaupun mempunyailabia mayora (kelamin wanita bahagian luar) di selangkangannya

Mrkh terjadi pada satu daripada 5,000 wanita di Inggeris. Kebanyakan daripada mereka baru tahumengalaminya kerana tidak kunjung mengalami haid. Sementara itu, sebahagian lagi kerana kesulitanberkaitan seks.

Walau tidak mempunyai faraj, payudaranya tumbuh normal kerana ia merupakan wanita tulen walaukeadaan tersebut sempat membuat dirinya sedih

Mengetahui fakta tersebut, Beck awalnya mengaku sangat sedih dan ketakutan. Ia merasa masadepannya untuk hamil, dan melahirkan di masa akan datang telah diragut. Ia hanya boleh pasrah hal-hal tersebut tidak mungkin lagi diwujudkannya.

Walau kondisinya tidak normal, Jacqui Beck tetap percaya diri berpose seksiBeck berkata, dia merasa tidak sedar ada yang aneh sejak awal pada faraj. Pasalnya, dia mempunyaisemacam "lesung" pada bahagian faraj sehingga dia mempunyai faraj yang normal. Ia pun memiliipayudara yang bersaiz normal untuk saiz remaja seusianya.

Kerana Beck belum tertarik berpacaran sehingga ia tidak pernah melakukan hubungan seks. Olehkerana itu dia tidak menyangka sebenarnya "lesung" yang dimilikinya ternyata bukan faraj.

Gadis ini pun mengambil sisi positif dari keadaannya dalam hal mencari pasangan sejati. Menurutnya,dengan mengatakan keadaan yang sebenarnya saat awal mengenal lelaki akan membantu mengenalkarakter calon pasangannya.

Parasnya yang manis ini membuatnya sedap dipandang
Beck lalu menjalani pemulihan di Queen Charlotte dan Chelsea Hospital di London yang merupakanpakar untuk keadaannya. Di sana, Beck menerima rawatan dilasi yang menggunakan dilator dengansaiz yang berbeza untuk membuat "lubang" di faraj.

Beruntung, rawatan tersebut berjaya, dan mungkin impiannya untuk dapat berhubungan seks dengannormal boleh menjadi kenyataan, walaupun impiannya untuk melahirkan anak boleh jadi hanya akanmenjadi angan belaka.

0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap