4 November 2015


Seorang duda memberitahu Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini beliau mencabul seorang pelajar perempuan kerana dia terlalu cantik. 

Sebelum menjatuhkan hukuman atas tuduhan mencabul, Majistret Ashraf Rezal Abdul Manan bertanya kepada tertuduh mengapa dia memegang mangsa, tertuduh menjawab dalam Bahasa Mandarin, "Gadis itu terlalu cantik".

Duda seorang anak itu dihukum penjara empat bulan selepas mengaku bersalah mencabul pelajar itu, ketika duda itu menjaga isterinya yang koma di sebuah hospital.

Majistret menjatuhkan hukuman itu ke atas Lim Loon Cheng, 53, seorang tukang cat dan memerintahkannya menjalani hukuman itu bermula dari tarikh dia ditangkap, 11 Jun lepas.    

Loon Cheng didakwa mencengkam kedua-dua belah lengan gadis berusia 19 tahun itu dan berkata, "I love you" dengan maksud hendak mencabul   kehormatannya di dalam sebuah wad, di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Brickfields, di sini, pukul 10.10 malam, 10 Jun lepas.   

Bapa kepada anak berusia 12 tahun itu didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun  atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada hukuman itu.   

Mengikut fakta kes, tertuduh yang sedang menjaga isterinya yang separa koma di wad tersebut meminta mangsa yang sedang menjaga neneknya yang   sakit di katil hadapan, menutup suis lampu di tempat duduk tertuduh.    

Semasa mangsa menutup lampu, tertuduh memegang kedua-dua lengan gadis itu sebelum gadis itu menolak tertuduh dengan kuat dan lari dari bilik wad  tersebut. 

Tertuduh tidak diwakili peguam.

- Gambar hiasan.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap