31 Disember 2015


PERSATUAN Bola Sepak Selangor (FAS) terus membisu berhubung isu jurulatih The Red Giants apabila menangguh pengumuman kedudukan Zainal Abidin Hassan dan Mehmet Durakovic.

Amiruddin Shari ketika ditanya mengenai kesediaan FAS untuk mengumumkan status Zainal mahupun Durakovic pada 19 Disember lalu berjanji satu penyelesaian akan diumumkan sebelum tahun baru agar memberi pemain-pemain masa untuk berehat bermula Hari Natal.

Namun, tiada pengesahan rasmi berhubung perkara berkenaan setakat ini sebaliknya FAS akan berbuat demikian pada awal Januari. 

Difahamkan, Presiden FAS, Datuk Seri Azmin Ali yang juga Menteri Besar Selangor akan mengadakan sidang media selepas Durakovic menghadap Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah pada 7 Januari ini.

Pada masa sama, FAS juga dijangka mengumumkan senarai pemain import pasukan itu untuk cabaran musim depan.

Sementara itu, bekas pengurus Selangor, Zakaria AB Rahim menyifatkan tindakan FAS melengah-lengahkan pengumuman itu sebagai tidak profesional.

"Bagi saya, setiap pasukan perlu melantik jurulatih sebelum membawa masuk pemain bukan sebaliknya. Tidak ada pasukan yang melantik jurulatih supaya mengikut percaturan pemain pihak pengurusan kerana dia akan memilih pemain yang mengikut strateginya tersendiri,"

"Jadi tindakan Selangor untuk melengah-lengahkan pengumuman itu semamangnya tidak profesional," kata Zakaria.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap