28 Januari 2016


Kangar: Kegagalan seorang wanita yang juga kakitangan kerajaan menukar satu angka pada nombor pendaftaran Perodua Myvi miliknya yang patah menyebabkan seorang wanita lain yang juga peniaga menanggung beban 36 saman berkaitan kesalahan had laju berjumlah RM6,900 sejak dua tahun lalu.

Difahamkan, kakitangan kerajaan berusia 31 tahun itu didakwa lalai apabila gagal menukar angka lapan pada nombor plat kenderaannya mengakibatkan ia kelihatan seperti angka sembilan ketika anggota polis melakukan operasi perangkap had laju.

Bagaimanapun, wanita berkenaan berjaya ditahan di Lebuhraya Changlun-Kuala Perlis berhampiran Utan Aji di sini, dalam operasi khas membabitkan anggota polis trafik, kira-kira jam 7.30 pagi selepas menerima laporan mangsa pada 19 Januari lalu.

Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Perlis Deputi Superintendan Rusli Yahaya berkata, satu pasukan khas berjaya mengesan kenderaan milik suspek sebelum ditahan apabila didapati melakukan beberapa kesalahan di laluan berkenaan.

Beliau berkata, pada mulanya, wanita itu disyaki menggunakan nombor pendaftaran palsu sebelum pemeriksaan mendapati angka lapan pada nombor pendaftaran depan kereta dipandunya didapati patah sehingga dilihat seakan-akan angka sembilan, sekali gus mengelirukan pihak berkuasa yang melakukan operasi perangkap had laju di kawasan itu.

0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap