11 Mei 2016


Pengasas syarikat produk kecantikan dan kesihatan, Vida Beauty Sdn. Bhd., Datuk Seri Dr. Hasmiza Othman sedang mengintai peluang untuk membeli saham syarikat penerba­ngan patuh syariah, Rayani Air.

Hasmiza, 44, yang lebih popular dengan Dr. Vida berkata, beliau sedang menilai saham syarikat penerbangan terbabit yang banyak terpalit dengan kontroversi sebelum ini.

Menurut usahawan ternama itu, adalah menjadi satu kerugian besar jika syarikat penerbangan itu ditutup kerana melibatkan laluan ke Kota Bharu.

“Kita tahu ramai rakyat Kelantan bekerja di Lembah Kelang, bila Ra­yani Air ditutup mereka sudah tidak mempunyai pilihan untuk menggunakan perkhidmatan pener­bangan.

“Sekiranya kena dengan harga, apa salahnya saya mengeluarkan sedikit perbelanjaan untuk membeli saham-saham Rayani Air,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Sebelum ini, Ketua Pegawai Eksekutif Rayani Air, Ravi Alagen­drran dilaporkan bersedia untuk melepaskan sebahagian pegangan sahamnya kepada mana-mana pelabur demi memastikan syarikat penerbangan itu terus berkembang dan kekal relevan dalam industri.

Ravi yang juga pemilik Rayani Air berkata, kekurangan dana merupakan antara faktor utama syarikat penerbangan itu berdepan dengan masalah sehingga timbul tindakan mogok yang dilancarkan juruterbangnya baru-baru ini.

Bagaimanapun, Ravi menjelaskan, keputusan melepaskan pega­ngan saham itu bukan bertujuan untuk ‘menjual’ syarikat penerbangan yang dibinanya selama ini bersama isteri, Datuk Karthiyani Govindan.

Sebelum ini, Jabatan Penerbangan Awam (DCA) menggantung sementara operasi syarikat penerba­ngan, Rayani Air selama tiga bulan kerana gagal mematuhi peraturan yang ditetapkan.

Dr. Vida memberitahu, beliau tertarik dengan Rayani Air kerana konsep patuh syariah yang diamalkan oleh syarikat tersebut.

“Saya akan bertemu dengan pemilik syarikat ini untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung Rayani Air.

0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 Komen:

Catat Ulasan

Lazada Malaysia

Blog Serius - Serius Beb!

Namecheap